Замъкът на Лейрия, Португалия

Замъкът на Лейрия е една от най-големите забележителности на града. Изграден на висок хълм над Лейрия, замъкът представлява важна част от историята на града и позволява да се насладите на красиви гледки към цялата околност.

Замъкът на Лейрия

На снимката: Общ изглед към замъка;

Историята на замъка е доста бурна. През 1135г. замъкът е превзет от португалския крал Афонсу Енрикеш, който побеждава маврите. Само пет години по-късно обаче маврите си връщат контрола над замъка и града. След нови две години градът отново попада под португалски контрол. През следващите години замъкът е обект на нови атаки от страна на маврите, които обаче този път са неуспешни. Продължителните атаки спрямо замъка оказват все пак влияние върху него и неговата цялост. Поради тази причина през 1190г. крал Санчо I решава да го изгради отново.

Замъкът на Лейрия

На снимката: Вътрешният двор на замъка;

През 14-ти век по време на управлението на крал Динис I, в замъка е построена цитадела, като самият замък се превръща и в резиденция на краля. Крал Динис I играе съществена роля в историята не само на замъка, но и на целия град. Счита се, че той има съществена роля и за построяването на църквата „Носа сеньора да Пена”. При посещението ви в замъка може да разгледате и някои от неговите зали, като особено интересна е залата „Алкасаба”, от където може да се насладите и на красиви гледки към Лейрия.

Замъкът на Лейрия

На снимката: От това място с красивите сводове се открива красива гледка към града;

Полезна информация за забележителността:

 Адрес:  Ларго де Сао Педро /Largo de Sao Pedro/, Лейрия, Португалия;

Телефон: +351 244 839 670;

Работно време:

В периода от 01.04 до 30.09, замъкът е отворен между 9.30 часа и 18.30 часа;

В периода от 01.10 до 31.03, замъкът е отворен между 9.30 часа и 17.30 часа;

Затворен в понеделник;

Цена на входните билети:

Билет за възрастен: 2.10 Евро;

Билет за групи (над 30 души): 1.50 Евро;

Билет за лица над 65 години или под 25 години: 1.05 Евро;

Билет за замъка и един градски музей: 2.50 Евро;

Билет за замъка и два градски музея: 3.00 Евро;Важно: Страницата предоставя полезна информация за замъка на Лейрия, една от големите забележителности на португалския град Лейрия – историческа справка, работно време за посещения на замъка, цени на входните билети за замъка на Лейрия. Статията е последно обновена от нашия екип на 27 Юли 2018г.

Замъкът на Лейрия

В случай че търсите хотел в Лейрия, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка на Лейрия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: