Замъкът на Монталчино

Замъкът на Монталчино е една от големите градски атракции и задължително за посещение място, ако сте решили пътуването ви да премине през това градче. За да стигнете до замъка трябва да тръгнете по продължението на Виа Мацини – Виа Матеоти – или по Виа Рикасоли. Пътят ще ви отведе нагоре, където при южния край на града се издига замъкът на Монталчино /Rocca/. Изграждането на замъка започва през 1361г. по заповед на сиенците, но до края на 15-ти век заради появата на артилерията като вид оръжие, структурата става на практика излишна.

Замъкът на Монталчино

На снимката: Замъкът на Монталчино;

Замъкът на Монталчино е изиграл важна роля при три обсади на града – през 1526г., 1553г. и 1555г. Допълнителни укрепления са добавени от Козимо I през 1571г. По това време замъкът се сдобива и с герб на Медичите – щит с шест топки. Стените на замъка са впечатляващо непокътнати и запазени, като днес те обгръщат обществен парк и енотека (www.enotecalafortezza.it) . Последната е приятно място да опитате прочутото местно вино Брунело, заедно с хляб, сирене и салам, макар че понякога тук може да е доста препълнено с туристи. В енотеката също може да намерите билети за достъп до укрепленията, както и комбинирани билети с Градския музей.

Замъкът на Монталчино

 

Замъкът на Монталчино

На снимките: Вътрешният двор на замъка;

Гледката от замъка на Монталчино е една от основните причини да посетите забележителността. Вярва се, че именно тази гледка е вдъхновила Леонардо да създаде своето произведение „Поглед към земята от птичи поглед“. От замъка се разкрива гледа към Вал д‘Орчия отдолу, а в хубав ден може да видите дори и Сиена.

Замъкът на Монталчино

На снимката: Гледка от стените на замъка, по които може да се разходите;

Замъкът на Монталчино

На снимката: Гербът на Медичите може да се види на стената на замъка;

Полезна информация за посещение на замъка на Монталчино:

Адрес: Пиаца делла Фортеца 9, Монталчино, Италия

Телефон: +39 0577 80441

Работно време за посещение:

Понеделник – неделя, от 9.00 часа до 19.00 часа

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 4.00 Евро;

Намален билет – 2.00 Евро;
Важно: Статията предоставя информация за замъка на Монталчино. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до замъка и какво да видите в него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Март 2017г.

Търсите хотел в Монталчино?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Търсите хотел в Монталчино?Резервирайте в Agoda.com чрез този бутон и вземете до 12% от стойността на резервацията си обратно

 

Замъкът на Монталчино

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка на Монталчино, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на замъка, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: