Замъкът на Риомаджоре, Чинкуе Тере

На хълма Черико, извисяващ се зад Риомаджоре, се намират руините на замък от 13-ти век, който днес служи като център за културни събития, организирани от местната общност. В миналото укрепленията на крепостта са били важна част от защитната система на града, като са осигурявали чудесна гледка към Лигурско море.

Замъкът на Риомаджоре

На снимката: Замъкът на Риомаджоре се издига на хълм над града и оттам се разкрива красива гледка към залива и морето;
В непосредствена близост до крепостта има малък параклис, посветен на Св. Роко и Св. Себастиан, отбелязващ чумната епидемия, която е преминала през Риомаджоре през 1480г.. По време на епидемията в седем месеца умират 1500 души от 2000 души население на селцето. В параклиса има триптих със златен фон, който е дело на генуезко-тосканското училище /школа/, като на него е представена Богородица с младенеца и двама светци.

Замъкът на Риомаджоре

На снимката: Замъкът на Риомаджоре вечер;

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Salita del Castello, 19017 Риомаджоре, Италия;

Телефон: Свържете се с местния туристически офис в случай на необходимост;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Замъкът на Риомаджоре

Важно: Статията предоставя информация за замъка в град Риомаджоре, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до замъка. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка на  град Риомаджоре, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около замъка в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: