Замъкът на Санта Маргерита Лигуре, Италия

Много малко са събитията, които биха могли да мотивират и да доведат до бързото изграждане на голямо и скъпо укрепление, каквото е замъкът на Санта Маргерита Лигуре, разположен на брега на морето. През 1550г. обаче небезизвестният пират Драгут опустошава града, като това не бил и първият случай, когато в тази част на Италия действали такива мародери. Жителите на Корте и Пескино /двете градчета, които съществували преди обединението им в Санта Маргерита Лигуре/ поискали помощ от Генуа, като местните дожи издали указ, с който позволявали изграждането на замъка.

Замъкът на Санта Маргерита Лигуре

На снимката: Замъкът в Санта Маргерита Лигуре;
Замъкът на Санта Маргерита Лигуре е завършен за рекорден срок- едва шест месеца. Днес мястото се използва и е открито за посещение само когато има изложби или пък когато се провеждат някакви граждански церемонии.

Замъкът на Санта Маргерита Лигуре1

На снимката: Поглед към замъка откъм морето;

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Salita all Castello 1, Санта Маргерита Лигуре, Италия;

Телефон: +39 0185 293135;

Как да стигнете до замъка:

-Чрез автомобил /можете да паркирате на паркинг „Автопарк Ривиера“/;

-Чрез автобус /Линии 77, 78 и 7/8 до спирка  Pizerrie/;

-Чрез влак /гара Санта Маргерита Лигуре е на около 15-20 минути пеша от вилата/;

Работно време на замъка:

Замъкът е отворен само по време на публични изложения и граждански церемонии;
Замъкът на Санта Маргерита Лигуре

Важно: Статията предоставя информация за замъка в град Санта Маргерита Лигуре, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението му, как да стигнете до замъка, както и информация за работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Санта Маргерита Лигуре, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com