Замъкът "Барадело" – град Комо, Италия

Замъкът „Барадело“ е разположен на Виа Кастело Барадело, на югозапад  от град Комо. Той е построен през 1158г. от Барбароса с цел защита на града от атаките на Милано през равнините Брианца. Самият замък е в последствие подсилен от фамилията Висконти през 14-ти век, но е разрушен от испанците през 16-ти век.

Замъкът "Барадело"

На снимката: Останките от замъка;
Това, което е останало като постройка, е добре запазена кула с височина от 35 метра/115 фута, отличаваща се със своята четириъгълна форма. Можете да посетите вътрешността на кулата и да получите добра гледка към града от това място.

Замъкът "Барадело"

На снимката: По-близък план на оцелялата кула;

След поражението си от Висконти през 1277г, Напо Ториани и семейството му са били заловени и заключени в клетка в замъка „Барадело”, оставени там до смъртта им. Тъй като Висконти обаче не бил съгласен с това Напо Ториани да бъде държан в клетка, той обесел последния на стената на самата клетка в замъка. Висконти починал 19 месеца по-късно тук.

Замъкът "Барадело"

На снимката: Изглед към град откъм замъка;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via Castel Baradello, 22100 Como, Italy;

Телефон: +39 031 592805;

Работно време:

От 21-ви юни до 26-ти октомври, всеки ден от 10.00 часа до 18.00 часа;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни- 4.00 Евро;

Билет за деца /11-18 години/ – 2.00 Евро;

Семеен билет /до 5 членове/ – 10.00 Евро;

Групов билет /над 10 души/ – 2.00 Евро на човек;

Хората под 10 години и над 65 години ползват безплатен вход;

Важно:

В периода юни-септември има възможност и за нощно посещение на замъка. Замъкът е отворен от 18:00 часа до 22:00 часа  /последен вход се допуска в 21.30 часа/.

Замъкът „Барадело“

Важно: Статията предоставя информация за замъка „Барадело“ в град Комо, Италия. Тук ще намерите исторически данни за замъка, полезна информация за работно време и цени на входни билети, както и указания как да стигнете до забележителността. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Май 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка „Барадело“ в град Комо, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около замъка в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около него, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: