Замъкът "Лобкович" – град Прага, Чехия

Датиращ от 1570г., замъкът „Лобкович“ е един от замъците, които биват изградени след големият пожар през 1541г., когато Храдчани бива до голяма степен унищожен. Макар че някои от оригиналните декорации по фасадата са запазени, по-голямата част от това, което може да се види днес, представлява реконструкция от 17-ти век, дело на Карло Лугаро. Реконструкцията е направена за семейство Лобкович, което наследява двореца през 1627г.

Замъкът "Лобкович"

На снимката: Замъкът „Лобкович“ отвън;

Най-прекрасна стая в двореца е банкетната зала от 17-ти век, където може да видите митологични стенописи, дело на Фабиан Харовник. Дворецът  е бил част от Националния музей на Прага, но е бил върнат след това на семейство Лобкович. Днес в него се помещава ценна колекция, има изложба на картини, декоративни изкуства, оригинални партитурите на Бетовен и Хайдн, както и музикални инструменти. Точно срещу двореца, на номер 6, има интересен музей на играчките, за който се твърди, че е вторият в света по големина, като тук може да видите интересни играчки от древна Гърция до наши дни.

Замъкът "Лобкович" Замъкът "Лобкович"

На снимките: Зали в замъка „Лобкович“;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Jiřská 3, Прага 1, Чехия;

Телефон: +420 233 312 925;

Как да стигнете до замъка:

-Чрез метро /метро станция Malostranska/;

 

Работно време:

Всеки ден, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Последен вход се допуска в 17.30 часа;

Цени на входни билети:

Редовен билет: 275.00 CZK;

Деца (7-15 години)/Студенти/Пенсионери: 200.00 CZK;

Семеен билет (2-ма възрастни + 2 деца): 690.00 CZK;

Комбиниран билет /Музей + обеден класически концерт/: 590.00 CZK;

Замъкът „Лобкович“

Важно: Статията предоставя информация относно замъка „Лобкович“ – град Прага, Чехия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до замъка, както и информация за работно време и цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно  замъка „Лобкович“- град Прага, Чехия,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около замъка  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: