Замъкът на Дория – град Портовенере, Италия

Високо над Портовенере, на склона на хълма, се намира замъкът на Дория, изграден по време на генуезкото управление през 1160г., а в последствие разширяван в края на 15-ти и началото на 16-ти век. Масивната конструкция е до голяма степен непокътната и предлага удивителни гледки. Забележителна сред много големи зали и укрепления, е голямата „хипостилна“ зала, наречена така заради големите колони, поддържащи плосък покрив.

Замъкът на Дория

На снимката: Замъкът на Дория, издигащ се над Портовенере;

По време на управлението на император Наполеон, започнало след 1797г., замъкът е използван като затвор за политически престъпници и врагове. Хипостилната зала е разделена на клетки, като драскотините в камъка, които може да се видят днес, свидетелстват за решетките, зад които са поставяни пленниците.

Замъкът на Дория

На снимката: От замъка се разкрива хубава гледка към града и морето;
Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Via Dei Mulini 1, 19025 Портовенере, Италия;

Телефон: Свържете се с туристическия офис в случай на необходимост;

Цени на входни билети:

Нормален билет- 5.00 Евро;

Намален билет- 3,00 Евро /за деца на възраст под 14 години и за групи от поне 10 души/;

Безплатен вход за деца под 6 години;

Работно време:

В периода ноември-март, замъкът е отворен само през уикенда, от 10.30 часа до 17.00 часа;

През останалата част от годината, замъкът работи всеки ден от 10.30 часа до 18.30 часа;

Замъкът на Дория

Важно: Статията предоставя информация за замъка на Дория в Портовенере, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението му, как да стигнете до замъка, информация за работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 12 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка на Дория в Портовенере, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около замъка в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: