Замъкът на Монтеросо ал Маре, Италия

Замъкът на Монтеросо ал Маре е построен от семейство Обертини в годините преди селцето да се включи в Република Генуа. Днес замъкът е в руини, издигайки се на хълма Сан Кристофоро над града. Може да се разходите до останките от градската стена, която някога е ограждала града, както и да видите наблюдателните кули, сред които и кулата Аурора. Кулите били използвани за защита на града и осигурявали предимство в случай на атака от към морето.

Замъкът на Монтеросо ал Маре

На снимката: Останките от старите укрепления с кулата Аурора;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: San Cristoforo Hill, 19016 Монтеросо ал Маре, Италия;

Телефон: +39 0187817059 или се свържете с местния туристически офис, разположен на гарата;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Замъкът на Монтеросо ал Маре

Важно: Статията предоставя информация за замъка на град Монтеросо ал Маре,  Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до замъка. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка на Монтеросо ал Маре, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около замъка в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: