Замъкът "Сем Бенели" – град Дзоали, Италия

Разположен на брега на морето, на изток от центъра на града, замъкът „Сем Бенели“ е построен от Сем Бенели- италиански драматург, който е роден в съседни на Лигурия район на Тоскана. Драматургът е най-известен със своята пиеса „La Cena деле Beffe”, като отделно от това има и други известни пиеси, в които участие са взели такива знаменити актьори като братята Баримор и Сара Бернар. Това станало в разгара на неговата популярност в началото на 20-ти век. Драматургът умира в замъка през 1949г.

Замъкът "Сем Бенели"

На снимката: Замъкът „Сем Бенели“, който се извисява на скала над морето и разкрива чудесна гледка към Тигулския залив;

През 1914г. той построява замък на една скала в Дзоали, който гледал към морето. Замъкът носи все още неговото име. Счита се, че във всеки един архитектурен аспект замъкът носи и разкрива елементи от личността на драматурга- както по отношение на избора на материали /които били сред най-разнообразните и разнородни като мрамор, керамични изделия , тухли и камък/. Солоден и изглеждащ величествено, формата на замъка е „омекотена” от извитите линии, като самата сграда е заобиколена от уникален природен фон.

Замъкът "Сем Бенели"

На снимката: Замъкът „Сем Бенели“ е интересен и от гледна точка на това, че при неговото строителство са използвани разнообразни материали, които на пръв поглед не биха си паснали;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via Aurelia 38/40, Дзоали, Италия;

Как да стигнете до замъка:

-Чрез автобус /Линии 39 и 98 до най-близките спирки на градски транспорт/;

-Чрез влак /гарата в Дзоали се намира на около 15-20 минути пеша от замъка/;

Замъкът „Сем Бенели“

Важно: Статията предоставя информация за замъка „Сем Бенели“ в град Дзоали,  Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението му, как да стигнете до замъка. Статията е последно обновявана от нашия екип на 07 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка „Сем Бенели“ в град Дзоали,  Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около замъка в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: