Защитните укрепления на Вернаца, Чинкуе Тере

Най-важната от стратегическа гледна точка част от защитните укрепления на Вернаца е Белфорт- цилиндричната кула, която се издига от замъка на Дория /първоначално е строена през 11-ти век/, върху една от местните скали. От кулата се разкрива гледка към цялото крайбрежие и в миналото е служила като важно защитно съоръжение, чрез което можело да се предупреди населението за предстоящи нападения.

Защитните укрепления на Вернаца

На снимката: Старата крепост с кулата се намират на хълма над града;

Днес кулата и замъкът са сред най-сниманите обекти на Чинкуе Тере. Единствените други укрепления, които са останали, са квадратна кула на морския бряг /където има ресторант/, както и част от крепостни стени, които се намират в градина на религиозно място, разположено недалеч от центъра на града.

Защитните укрепления на Вернаца

На снимката: Кулата във Вернаца;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via G. Guidoni, 42, 19018 Вернаца SP, Италия;

Телефон: +39 0187 812222;

Цени на входни билети:

Билет- 1.50 Евро /не е включен в Cinque Terre Card/;

Защитните укрепления на Вернаца

Важно: Статията предоставя информация за защитните укрепления във Вернаца,  Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до укрепленията и кулата на Вернаца. Статията е последно обновявана от нашия екип на 08 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно защитните укрепления във Вернаца, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около брега до кулата /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: