Зеленият площад на Антверпен

Зеленият площад на Антверпен е най-популярният площад в града. До преди няколко години площадът е бил използван предимно за паркиране, но след преместването на паркинга, площадът бързо започва да си възвръща своя стар чар. Мястото е привлекателен център за жителите на града и за много туристи. Тук са разположени множество кафета и ресторанти. Над зеления площад може да се види издигащата се сграда на Катедралата на Антверпен. В центъра на площада се намира статуята на Рубенс, изградена през 1843г. от скулптура Геефс. Като цяло площадът се характеризира с богат микс от различни архитектурни стилове. На него могат да бъдат видeни стари готически сгради и в същото време модерни постройки, като Боренторен например, където е седалището на Кредитбанк. Тази сграда, изградена в началото на 20-ти век, е наричана от местните жители още „Кулата на фермерите“, защото именно тази прослойка е била основен клиент на банката през 20-ти век.
Зеленият площад на Антверпен

На снимката: Зеленият площад на Антверпен със статуята на Рубенс в средата и гледка към Катедралата на града;

Зеленият площад на Антверпен

Важно: Страницата предоставя полезна информация за „Зеления площад“ на белгийския град Антверпен –  историческа справка, както и интересни факти, свързани с площада. Статията е последно обновена от нашия екип на 29 Май 2018г.Търсите хотел в Антверпен?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

По-долу може да видите интерактивна карта относно Зеления площад – Антверпен, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: