Златната кула – град Севиля, Испания

Златната кула се издига на широката променада в Севиля, на брега на река Гуадалкивир.  Тя е част от мавританското наследство и е построена от династията на Алмохадите, за да контролира достъпа до Севиля по реката. Издигната през 1220г., кулата е била част от отбранителните стени на града и е била свързана с друга кула – Сребърната кула, която е също запазена. Когато било необходимо, между Златната кула и кула, намираща се на другия бряг на реката, се опъвала голяма верига, която да блокира пътя на корабите.

Златната кула

На снимката: Златната кула;

Кулата се състои от горна и долна част. Долната част има 12 страни и е била първоначално декорирана със златни плочки, откъдето се предполага, че идва и името на кулата. Горната част, т.нар.малка кула е поставена доста по-късно, едва през 18в. Други пък свързват името на кулата със златото, което е било разтоварвано на това място по времето, когато Испания е  доминирала в търговията с Новия Свят.

Днес в кулата се помещава военноморският музей. В него могат да бъдат видяни множество карти, макети на кораби и документи, свързани с  морската история на Испания и Новия свят.

 

Златната кула

На снимката: В кулата, където сега се помещава морският музей, могат да бъдат видяни интересни частици от морската история на Испания;
Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Paseo del Colon, Севиля 41001, Испания;

Телефон: +34 954 222419;

Работно време:

От понеделник до петък, от 9.30 часа до 18.45 часа;

Събота и неделя от 10.30 до 18.45 часа;

Музеят е затворен по време на официалните празници;

Цена на билетите:

Нормален билет- 3.00 Евро;

Билет за студенти, за пенсионери над 65 години, както и за деца от 6 до 14 години- 1.50 Евро;

Входът е безплатен за лица до 6 години, както и всеки понеделник;

Важно: Страницата разглежда подробно Златната кула, една от забележителностите на испанския град Севиля – историческа справка, адрес на Златната кула, цена на входните билети за морския музей, работно време за посещения на морския музей. Статията е последно обновена от нашия екип на 28 Юни 2018г.

Златната кула

В случай че търсите хотел в Севиля, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Златната кула в Севиля, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на кулата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: