Зуидеркерк – град Амстердам, Холандия

Проектирана от Хендрик де Кайзер през 1603г., изградената в ренесансов стил Зуидеркерк е първата калвинистка църква, която е изградена и отваря врати в Амстердам след Промяната. Кулата на църквата, с нейните колони, декоративни часовници и интересен купол, е една от големите градски забележителности.

Зуидеркерк

На снимката: Зуидеркерк, Амстердам;
Зуидеркерк престава да функционира като църква през 1929г. Възстановена през 1988г., днес сградата служи като изложбен център. Сред заобикалящите наоколо сгради се отличава модерният жилищен блок на Тео Бош, известен като „Пентагона”, който е завършен в средата на 80-те години на 20-ти век.

Зуидеркерк

На снимката: Сградата днес функционира като изложбен център;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Zuiderkerkhof 72, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 308 0399;

 Как да стигнете до Зуидеркерк:

-Чрез трамвай /използвайте линии 9, 14/;

-Чрез метро /метростанция Nieuwmarkt/;

Работно време на Зуидеркерк:

От понеделник до петък, от 9.00 часа до 17.00 часа;

Събота, от 12.00 часа до 16.00 часа;

Работно време на кулата:

В момента кулата е затворена за ремонт до март 2017г.;

Зуидеркерк

Важно: Статията предоставя информация за Зуидеркерк, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до Зуидеркерк, както и повече информация за работното време за посещения. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Зуидеркерк, град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около бившата църква в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: