Пескиера дел Гарда, езерото Гарда

Едно от най-големите пристанища на езерото, Пескиера дел Гарда е важен туристически център. Кръстен от ломбардите „Пискария” заради огромното количество риба на това място, Пескиера е един от градовете по бреговете на езерото, който е запазил своята военна същност. Градът е заобиколен от стена във формата на звезда, която е била възстановена и разширена от архитекта Самикеле през 1556г. по поръчка на венецианците. Няколкостотин години по-късно австрийците добавят две допълнителни укрепления.

Пескиера дел Гарда

На снимката: Пескиера дел Гарда;

Една от забележителностите в Пескиера дел Гарда е църквата „Сан Мартино”. Тя е възстановена през 1822г. на мястото на една от най-старите църкви в провинция Верона. Интериорът е учудващо модерен. Работата по църквата е дело на Пино Саончела. Църквата е украсена през 1937г. Когато говорим за църковни сгради, само на няколко километра от Пескиера дел Гарда, в близост до езерцето Фрасино, се намира Светилището на Мадона дел Фрасино. Построено през 16-ти век и реновирано в началото на 1900г, светилището съдържа красива обител с фрески, дело на Паоло Фаринати и Андрея Бертанца, както и стенописи от 17-ти век на Бернардоне Мутоне ил Джоване. Светилището има голямо религиозно значение, благодарение на видение на Мадоната, която се явила на местния фермер Бартоломео Бролия през 1510г. на това място.

Пескиера дел Гарда

На снимката: Църквата „Сан Мартино“;

Съвет: Ако търсите място за спокоен, обикновен и икономичен престой в Пескиера, и в същото време място, което да е изпълнено с автентичен дух, то може да отседнете в Каса Франческана- хостел, намиращ се до светилището. Тук се предлагат единични, двойни, тройни и четворни стаи, а отделно има и чудесен ресторант с местна кухня. Цените не са високи. Повече информация на www.casafrancescana.org.

Пескиера дел Гарда

На снимката: Пескиера дел Гарда, крайбрежна алея;
Друга забележителност, намираща се на няколко километра от Пескиера дел Гарда и точно на края на национален парк Минчио, е парк Сигурта. Той предлага 125 акра гори, зелени площи, дървета и посеви, които първоначално са замислени през 17-ти век като стенна градина. Международно признат, паркът е задължително място за посещение на всички любители на зеленината и растенията, както и на тези, обичащи разходката сред природата. Ако не ви харесва разходка пеш или пък сте с деца, то винаги може да се възползвате от предлаганата разходка из парка с влакче, което преминава през една част от парк по очертан маршрут. Отделно има опции за наемане на велосипед или колички за голф. В парка има разположени приятни кафенета и места за пикник.

Пескиера дел Гарда

На снимката: Парк Сигурта;

Пескиера дел Гарда

На снимката: Парк Сигурта;

Пескиера дел Гарда

На снимката: Парк Сигурта, Пескиера дел Гарда;

Полезна информация за посещение на Пескиера дел Гарда:

Адрес: Пескиера дел Гарда, Лаго ди Гарда, Италия;

Провинция: Верона;

Пощенски код: 37019;

Полезна информация за парк Сигурта:

Адрес: Via Cavour 1, Валеджио сул Минчио, Верона, Италия;

Телефон: +39 045 637 1033;

Работно време:

От 6-ти март до 6-ти ноември 2016.

Работи всеки ден без обедна почивка от 09:00 часа до 19:00 часа (последно влизане в 18:00 часа).

Март, октомври и ноември от 09:00 часа до 18:00 часа (последно влизане в 17:00 часа);

Цени на билетите:

Билет за възрастни – 12.00 Евро;

Билет за деца /5-14 години/ -6.50 Евро;

Билет за пенсионери над 65 години – 9.50 Евро;

Деца 0-4 год.- безплатно влизане;

Пескиера дел Гарда

Важно: Статията предоставя информация за град Пескиера дел Гарда, езерото Гарда, Италия. Тук ще намерите полезна информация за градчето, за неговото разположение, как да достигнете до Пескиера дел Гарда, информация за забележителностите на града. Статията е последно обновявана от нашия екип на 02 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно град Пескиера дел Гарда, езерото Гарда, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: