Митенвалд – най-живописното алпийско селце на Бавария

Митенвалд е селце, разположено на 25 километра /около 15 мили/ източно от главния курорт на района Гармиш-Партенкирхен. Като цяло се счита за най-живописното от всички баварски алпийски селца. Части от селцето изглеждат така все едно са взети от някаква туристическа брошура. Самият Гьоте описва града като някаква жива книга с картинки, като несъмнено тази атмосфера и дух на това населено място се е запазила, независимо от големия брой туристи.

Митенвалд

На снимката: Поглед от високо към Митенвалд;

По време на Средновековието, Митенвалд е било доста богато населено място поради своето стратегическо положение, намирайки се на търговския път от Мюнхен през австрийския проход Бренер към Италия, и особено към Венеция. Постепенно обаче търговията намалява поради изместването на търговските пътища и през 17-ти век градчето започва да запада. От този момент нататък производството на цигулки започва да играе важна роля за местната икономика. Градът е известен като цяло с дърворезбата, но така също и с красивия стил на украсяване на фасадите на местните къщи – тези две изкуства са доста по-добре застъпени обаче в Обермергау.

Митенвалд

На снимката: Една от централните улици на селцето с типичните за този край къщи;

Основните забележителности на Митенвалд са красивото му местоположение и алпийските къщи с красиво боядисаните им фасади. Разходките из природата, колоезденето и карането на ски са сред популярните дейности в този район на Германия. В тази връзка няма как да не споменем за намиращата се тук ско зона Карвендел, където е разположен и вторият по височина кабинков лифт в Германия, както и невероятния 7 километров склон за спускания. Най-горната станция на лифта Карвенделбан е добра отправна точка за екскурзии из планинската верига на северен Карвендел. Това е мястото, където може да се възползвате от разнообразни опции- от спокойни разходки до предизвикателни походи, от едночасови обиколки до няколкодневни пътувания. При всички положения приемете един съвет от нас- обуйте си подходящи обувки!

Митенвалд

На снимката: Къщите с боядисаните фасади са типични не само за Митенвалд, но и за околните селца;
Митенвалд е известен и със своите цигулки. През 1684, Матиас Клоц, бивш ученик на Страдивариус, се заселва тук и започва производството на цигулки, което продължава и до наши дни. В Митенвалд може да посетите местния музей на цигулката и местната история /The Geigenbau- und Heimatmuseum/. Музеят разказва историята на цигулката и на местното производство.  Той основан през 1930г. и от 1960г. се помещава в една от най-старите и най-красивите къщи в Митенвалд. Изложбата показва конструкцията цигулка и нейната вече триста годишна история. Фокусът на висококачествената колекция от инструменти се поставя върху процеса на създаване на барокови цигулки в Митенвалд. Звуковите проби, историческите филми относно производството на цигулки, историческата работилница и изложби, превръщат посещението на музея в чудесно занимание докато сте в Митенвалд.

Митенвалд

На снимката: Заради улици като тази Митенвалд е определян като едно от най-красивите селца в Германия;

Полезна информация за посещение на Митенвалд:

 Адрес: Митенвалд 82481, Бавария, Германия;

Туристически офис на Митенвалд: Dammkarstrasse 3, 82481 Митенвалд;

Телефонен номер на Туристическия офис: +49 8823 33 981;

Уебсайт: www.mittenwald.de;

Полезна информация за кабинковия лифт Карвендел:

Адрес: Alpenkoprsstrasse 1, Митенвалд, Германия;

Телефон: +49 8823 937 6760;

Работно време на кабинковия лифт Карвендел:

В периода 30-ти април-1-ви ноември, от 8.30 часа до 17.00 часа;

В периода 21-ви декември- 31-ви март, от 9.00 часа до 16.00 часа;

Кабинковият лифт работи на всеки 30 минути;

Цени на билети за кабинковия лифт Карвендел (през лятото):

Билет за възрастни – 11.50 Евро /в една посока/ и 17.00 Евро /двупосочен билет/;

Детски билет /6-17 години/ – 7.50 Евро /еднопосочен/ и 11.00 Евро /двупосочен билет/;

През зимните месеци се предлагат разнообразни билети в зависимост от продължителността на използване на лифта и времето от деня, през който искате да го ползвате. Повече информация може да намерите тук;

Митенвалд

На снимката: Горната станция на кабинковия лифт Карвендел;

Полезна информация за музея на цигулката и местната история:

 Адрес на музея: Damkartstrasse 3, 82481 Митенвалд, Германия;

Телефон: +49 8823 0;

Работно време на музея:

По време на високия сезон /01.02 до 15.03; от 15.05 до 14.10 и 7.12 и 06.01/, вторник-неделя, от 10.00 часа до 17:00 часа /затворен в понеделник/;

По време на ниския  сезон, музеят е отворен от 11.00 часа до 16:00 часа (затворен в понеделник);

Билет за възрастни – 4.50 Евро;

Намален билет – 3.50 Евро;

Деца до 14 год. – 2,00 Евро;

Безплатен вход за деца под 6 години;

Митенвалд

На снимката: Митенвалд е известен от край време с производството на цигулки, заради което в селцето има и музей;
Митенвалд

Важно: Страницата разглежда подробно информация за германското селце Мителвалд- историческа информация за селцето, разположение на селцето, информация за забележителностите на Митенвалд и околността. Статията е последно обновена от нашия екип на 05 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Митенвалд, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com