Музеят на Пикасо – град Малага, Испания

Малага е роден град на световно известния художник Пабло Пикасо, така че не се учудвайте, че една от основните градски забележителности е музеят на Пикасо. Музеят е открит през 2003г. и се помещава в палата Буенависта – красива ренесансова сграда от началото на 16в. Най-голям принос за основаването на Музея имат даренията на Кристи и Бернар Руиз-Пикасо. По настоящем в него са изложени над 200 рисунки, скици, гравюри, скулптори, свидетелстващи за дългата и плодотворна кариера на артиста.

Музеят на Пикасо

На снимката: В музея могат да бъдат видяни стотици произведения на великия художник;
Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Calle San Augustin 8, Малага, Испания;

Работно време:

В периода Ноември – Февруари, всеки ден от 10.00 часа до 18.00 часа;

В периода Март – Юни, всеки ден от 10.00 часа до 19.00 часа;

В периода Юли – Август, всеки ден от 10.00 часа до 20.00 часа;

В периода Септември – Октомври, всеки ден от 10.00 часа до 19.00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за Пабло Пикасо (Нова колекция) – 7.00 Евро (намален билет – 5.50 Евро);

Билет за временна изложба „Warhol. Mechanical Art“ – 6.50 Евро (намален билет – 4.00 Евро);

Комбиниран билет за постоянна и временна изложба – 12.00 Евро (намален билет – 9.00 Евро);

Безплатен вход за лица с увреждания, както и за деца под 16 години;

Билет за аудиогид – 1.00 Евро;

Важно: Страницата разглежда подробно музея на Пикасо, една от забележителностите на испанския град Малага – историческа справка, адрес на музея на Пикасо, цена на входните билети, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 23 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Малага и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

Музеят на Пикасо

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея на Пикасо – Малага, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: