Солната мина Берхтесгаден – град Халщат, Австрия

Дълги години достъп до сложния комплекс от тунели, който образува Берхтесгаден, имали единствено работещите в мината миньори. Днес обаче част от мината, която функционира вече над 500г., е отворена за посещения. Посещението на Берхтесгаден е чудесен начин да се позабавлявате. На входа на мината всеки посетител получава функционални гащеризони. Важно е да се отбележи, че температурата в мината е постоянна – 12 градуса.

Солната мина Берхтесгаден

На снимката: Входът на мината;

Първата ви спирка вътре в мината е влакчето, което ще ви отведе през тесни тунели из тайнствения подземен свят на солната мина. Самото приключение ще продължи около час. По време на него ще се повозите на влак, на железница, ще се насладите на кратко пътуване с лодка и дори пързаляне по специално направени рампи (не толкова авантюристично настроените могат да използват стълбите). По-смелите могат дори да опитат солта по стените. Ще бъдете запознати с история и техниката за добив на „бялото злато:, както още е наричана солта.

Солната мина Берхтесгаден

На снимката: Дървените улеи за спускане;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Salzburger Strasse 24, Халщат, Австрия;

Работно време:

1 април – 31 октомври (туровете са на всеки 10 минути) 9.00 – 17.00
2 ноември – 31 март (туровете са на 25 минути) 11.00 – 15.00
1 януари; Разпети петък; понеделник след Петдесетница; Денят на Вси Светии; 24, 25 и декември Затворено

Самата обиколка продължава около час, но е необходимо да си отделите поне два часа, за да имате достатъчно време да паркирате, да си закупите билет и да се преоблечете.

Цени на входните билети:

Възрастен 17.00 евро
Дете (4г.-16г.) 9.50 евро
Семейство от двама възрастни и едно дете 40.00 евро
Всяко допълнително дете в семейство 5.50 евро
Деца (0г.-3г.) безплатно
Група от 20 човека или повече 15.50 евро/човек
Училищна група от най-малко 20 човека (до 18г.) 9.00 евро

Важно: Страницата предоставя полезна информация за солната мина Берхтесгаден в австрийския град Халщат – историческа справка, цена на входните билети за мината, работно време на забележителността, адрес на мината. Статията е последно обновена от нашия екип на 18 Юли 2018г.

Солната мина Берхтесгаден

В случай че търсите хотел в Халщат, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно солната мина Берхтесгаден – Халщат, Австрия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: