Ловере, езерото Изео

Ловере е разположено на прекрасния западен бряг на езерото Изео, и е описано преди време от лейди Уортли Монтегю- английска писателка, която доста време е прекарала там- като „най-романтичното място, което някога съм виждала“.

Ловере

На снимката: Пристана в Ловере;

Освен всичко останало, Ловере е и най-големият град на брега на езерото, разполага с чудесен средновековен център, с впечатляваща архитектура, която е особено видима при редицата средновековни кули и интересната художествена галерия- Galleria dell’Accademia Tadini. Галерията се помещава в двореца „Тадини” /Palazzo Tadini/, и съдържа огромна колекция, включително скулптура, графики, бронзови предмети, брони, мебели и осветителни тела, както и творби на Тиеполо, Белини, Тинторето, Лоренцо Венециано, Строци, Хайез и Канова. Галерията е създадена от граф Луиджи Тадини като паметник-мемориал в чест на единствения му син, който умира в Ловере през 1799г.

Ловере

На снимката: Галерия „Тадини“;

Ловере също разполага и с няколко прекрасни църкви. Голямата църквата „Санта Мария” във Валвендра датира от края на 15-ти век и включва някои интересни стенописи от 16-ти век. В пълна противоположност с нея, „Капела ди Сан Мартино” е малка, но в същото време е и една от най-старите в Ловере. Тя датира от 12-ти век, макар че е построена върху останките на много по-ранна структура.

Ловере

На снимката: Пиаца „13 Мартири“ с монумента;
Ловере и бил важен център за текстилното производство след 15-ти век, когато е бил под управлението на Венецианската република – „Serenissima Repubblica di Venezia”. В града се е произвеждал вълнен плат, известен като „пано грецо” /panno grezzo/, който е бил изнасян за страни като Германия и Австрия. През 19-ти век Ловере е първият град в района, който започнал производството на стомана, което макар че било важно за местните жители от икономическа гледна точка, оказало влияние върху местния пейзаж.

Ловере

На снимката: Улица в Ловере вечер;

Полезна информация за посещение на Ловере:

Адрес: Ловере, езерото Изео, Италия;

Провинция: Бергамо;

Официален уебсайт: www.comune.lovere.bg.it;

Полезна информация за Галерия Тадини:

Адрес: Via Tadini 40, Ловере, Италия;

Телефон: +39 035 962780;

Работно време:
От май до септември:
Вторник – събота, от 15.00 часа до 19.00 часа;
В неделя и на официални празници, от 10.00 часа до 12.00 часа; 15.00 часа до 19.00 часа;
През април и октомври
В събота, от 15:00 часа до 19:00 часа;
В неделя и на официални празници, от 10.00 часа до 12.00 часа; 15.00 часа до 19.00 часа;

Цени на входни билети:
Билет за възрастни- 7.00 Евро;
Намален билет- 5.00 Евро;

Важно:
Намален билет се предоставя на:
– Млади лица (11 – 18 години);
– Хора над 65 години;
– Лице с увреждания и придружител;
– Студенти с лична карта;
– Квалифицирани екскурзоводи;
– Групи от поне 15 плащащи лица;

Безплатен достъп за деца под 10 години, както и за всички посетители всяка първа неделя от месеца в периода между април и октомври;

Ловере

Важно: Статията предоставя информация за град Ловере, езерото Изео, Италия. Тук ще намерите полезна информация за градчето, за неговото разположение, как да достигнете до Ловере, информация за забележителностите на града.  Статията е последно обновявана от нашия екип на 20 Май 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно град Ловере, езерото Изео, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: