Ботаническата градина на Коимбра – град Коимбра, Португалия

Ботаническата градина на Коимбра е като истински жив музей. Изградена върху 13 хектара, градината ни пренася до различни ширини и региони на света без дори да сме напускали града. Това се дължи на богатите колекции от цветя и растения, които са разположени тук. Градината е известна по целия свят с изучаването на флората и с банката със семена, както и с множеството екзотични екземпляри, взети от тропиците.

Ботаническата градина на Коимбра

На снимката: Една от оранжериите в градината;

Ботаническата градина е създадена пред 1774г. по проект на английския архитект Уилям Елсдън и под егидата на маркиз Помбал. Някои от отглежданите тук растения са участвали в изследвания на терапевтичните функции на растенията.

Ботаническата градина на Коимбра

На снимката: В градината могат да се видят доста интересни растителни видове;

Най-старите растения в градината се намира в големия квадрат /Quadrado Grande/, до който се стига по дълго стълбище. Градината е приятно място за отдих и почивка, затова задължително се разходете тук сред зеленината на природата.

Полезна информация за забележителността:

 Адрес:  Калкада Мартинс де Фрейтас /Calcada Martins de Freitas/, Коимбра, Португалия;

Телефон: +351 239 855 233;

Работно време:

В периода от 1-ви Октомври до 31-ви Март градината е отворена за посещения от 9.00 часа до 17.30 часа;

В периода от 1-ви Април до 30-ти Септември градината е отворена за посещения от 9.00 часа до 20.00 часа;

Градината е затворена на 24-ти и 25-ти декември, 31-ви декември и 1-ви януари, както и по време на процесията „Изгарянето на панделките”, провеждаща се в началото на месец май;

Цена на входните билети: Безплатно;

Как да стигнете до градината:

-Чрез автобус /използвайте линии 1, 5, 11C, 105 и 24/;Важно: Страницата предоставя полезна информация за Ботаническата градина на Коимбра, една от големите забележителности на португалския град Коимбра – историческа справка, адрес на градината, цена на входните билети за посещение, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 20 Юли 2018г.

Ботаническата градина на Коимбра

В случай че търсите хотел в Коимбра, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно ботаническата градина на Коимбра, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: