Катедралата на Сиракуза

Катедралата на Сиракуза, наред с някои от другите интересни забележителности на града, е разположена на остров Ортиджа, известен още и като Стария град /Citta Vecchia/. Храмът е разположен на „Пиаца дел Дуомо“ и до него може да се достигне по Виа Минерва, ако идвате от Пиаца Архимед. Катедралата илюстрира повече от всяка друга структура в града промяната на архитектурните стилове, през която е преминал градът през вековете.

Катедралата на Сиракуза

На снимката: Катедралата на Сиракуза;

Настоящата катедрала включва архитектурни фрагменти от датиращ от 5-ти век преди Христа храм на Атина. В златните му години, този храм бил изключително почитан от всички в района на Средиземно море. От разстояние в морето моряците е можело да видят златната статуя на Атина, която блестяла като истински съвременен фар. Двадесет и шест от дорийските колони на този храм все още са на местата си. Заради земетресението от 1693г. голяма част от фасадата на катедралата е разрушена, за да бъде в последствие възстановена в бароков стил през 18-ти век.

Катедралата на Сиракуза

 

Катедралата на Сиракуза

На снимките: Красивата декорация на фасада на храма;

След като влезете в катедралата, погледнете в първия залив от дясната страна. Там има красив купел, който е изработен от гръцки мрамор. Той се поддържа от 7 чудесни лъва от ковано желязо, изработени през 13-ти век. Катедралата е също така богата на статуи, украсяващи различните параклиси. Има и статуя в чест на светицата Св. Луция.

Катедралата на Сиракуза

На снимката: Интериорът;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Пиаца дел Дуомо, Сиракуза, Италия;

Телефон: +39 0931 65328;

Работно време за посещение:

Всеки ден, от 8.000 часа до 12.00 часа и от 16.00 часа до 19.00 часа;

Цени на входните билети:

Вход свободен;

Съвет: Организирайте се да посетите района на катедралата и Пиаца дел Дуомо при залез слънце или след като се е мръкнало, когато катедралата е красиво осветена;
Важно: Статията предоставя информация за Катедралата на Сиракуза в град Сиракуза – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво може да видите отвън  и вътре, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Май 2017г.

Търсите хотел в Сиракуза?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Сиракуза и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Катедралата на Сиракуза

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата на Сиракуза в Сиракуза  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: