Музей на селото – град Букурещ, Румъния

Другa от достойните забележителности на Букурещ е Музей на селото, намиращ се на брега на езерото Херастрау. Входът към този музей е недалеч от Триумфалната арка на Букурещ, откъм улица Şoseaua Kiseleff. Основан през 1936г., този прекрасен ансамбъл от над триста жилища, работилници, църкви, вятърни мелници, преси и други структури от всяка област на страната, илюстрира огромните различия в националната архитектура на Румъния. Най-интересни са дъбовите къщи от Марамуреш с техните резби и покриви, както и носещи греди, издълбани с животни и ловни сцени, Адам и Ева, Дървото на живота,  слънца и луни.

Музей на селото

На снимката: Музей на селото, представляващ интересна колекция от архитектурните стилове на различните райони на Румъния;

Музей на селото

На снимката: Интересните вкопани в земята къщи, които са били типични за части от Румъния;

 

Други акценти са сламените жилища от Sălciua de Jos в окръг Алба, както и вкопаните къщи от Драгичени и Кастранова в Олтения; колоритно обзаведени имоти от Молдова; вятърни мелници на окръг Тулча. Огледайте се за красивата дървена църква от село Драгомирещи /Dragomireşti/ в Марамуреш. Интересно е да се види как кирпичени жилища от плодородните равнини изглеждат по-бедни от домовете на селяните в по-малко плодородните планински части, където дървеният материал и камъкът са в изобилие. Значението на животновъдството за хората от област Харгита пък може да се види от представените тук хамбари, които са по-високи от къщите им.

Музей на селото

На снимката: Църквата в музей на селото;

Музей на селото

На снимката: Интериорът на църквата в музея на селото;

Музеят на селото разполага със страхотен магазин за сувенири, който се определя като най-доброто място в града, където може да си закупите фолк предмети на изкуството, включително текстил и костюми, керамика и дървени предмети.

Музей на селото

На снимката: Вятърна мелница – един от символите на музея;

Полезна информация за Музей на селото:

Адрес: 28-30 Булевард Киселеф, Букурещ, Румъния;

Телефон: +40 021317 91 03;

Работно време:

Лятно работното време:

Понеделник, от 9.00 часа до 17.00 часа;

Вторник- неделя, от 9.00 часа до 19.00 часа;

Цена на входни билети:

Билет за възрастни – 10.00 Леи;

Билет за пенсионери – 5.00 Леи;

Билет за студенти – 2.50 Леи;

Как да стигнете до Музей на селото:

-Чрез трамвай или автобус:

Станция „Arcul de Triumf”, ако използвате линии 131, 205, 282, 330, 331, 335, 783, N113;

Станция „Muzeul Satului”, ако използвате линии 131, 205, 331, 335, N113;

Станция „Institutul Agronomic”, ако използвате линии 41, 205, 330, N113;

-Чрез метро /Станция „Авиаторилор“/;

-Чрез кола /28-30 P.D. Kiseleff/

В случай че се нуждаете от хотел в Букурещ, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.Музей на селото

Важно: Статията предоставя информация за музей на селото  – Букурещ, Румъния. Тук ще намерите полезна информация за музея, както и информация как да посетите забележителността. Статията е последно обновявана от нашия екип на 13 Октомври 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на селото –  Букурещ, Румъния , която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на музея, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: