Пешеходна разходка от Комо до Брунате и около Брунате

Пешеходна разходка от Комо до Брунате може да започнете отново от градската градинка на Комо, разположена в близост до местния футболен стадион и в непосредствена близост до самото езеро. Първата интересна точка по време на разходката е Темпо Волтиано на Виале Маркони. Това не е някаква древна структура, но за сметка на това е елегантна такава, построена през 1927г. в чест на стогодишнината от смъртта на Волта. Постройката служи и като музей. Ако тръгнете обратно към центъра на града, ще излезете на Пиаца Волта- голям открит площад, кръстен така на името на известния учен. Тук има и статуя на Волта, дело на Помпео Маркези. От тук продължете разходката си като завиете надясно от площада по Виа Гарибалди, а след  това наляво по Виа Волта. След четири пресечки надолу, ще стигнете до родното място на самия Волта, което е красиво боядисано в мека охра и червен цвят. За съжаление сградата не е отворена за посещения от туристи, като тук се помещават офиси на местни фирми. Също на Виа Волта, но малко преди родното място на Волта, се намира датиращият от 16-ти век дворец Оделскалки. Въпреки че последният не е свързан с Волта, той също си заслужава един поглед. На успоредната улица- Виа Диас- може да видите пък красивата малка църква „Сан Донино”, която е известна като мястото, където самият Волта е кръстен, като дори тук може да се види и удостоверението за кръщене.

пешеходна разходка от Комо до Брунате

На снимката: Поглед към Комо от разположения на хълма Брунате;
Останалата част от разходката включва използването на фуникуляр до Брунате. Началната станция на фуникуляра се намира на Пиаца дей Гаспери, до която се стига като се тръгне от Пиаца Кавур по протежение на езерото.

пешеходна разходка от Комо до Брунате

На снимката: Фарът на Волта;

След като стигнете до горната станция на фуникуляра, трябва да се насочите към място, наречено Сан Маурицио. Тук е разположен Фаро Волтиано- фарът на Волта, построен през 1927г. в чест на стогодишнината от смъртта на учения. Лъчът от фара може да се види от 30 мили и е символ за изобретената от Алесандро Волта батерия. Сан Маурицио се издига на около 500 метра над Брунате, или 2972 фута. В Брунате има малък местен микробус, който предлага транспорт до Сан Маурицио, въпреки че бихме ви препоръчали да се разходите пеша, ако се добре подготвени физически. Гледките от тази точка са прекрасни. Вземете с вас фотоапарат и обяд за пикник.

пешеходна разходка от Комо до Брунате

На снимката: Гледка към езерото откъм фара;

Полезна информация за въжената линия до Брунате:

Адрес: Piazza Алчиде деи Гаспери 4, Комо, Италия;

Телефон: +39 031 303608;

Работно време:

Фуникулярът работи всеки ден от 6.00 часа до 22:30 часа, като само на 25-ти декември той работи до 12.30 часа. Оперира на всеки 30 минути и достига крайната станция в Брунате за 7 минути.

Цени на билетите:

Единичен билет – 3,00 Евро;

Двупосочен билет – 5.50 Евро;

Пешеходна разходка от Комо до Брунате

Важно: Статията предоставя информация за пешеходна разходка от град Комо до градчето Брунате и около него. Тук ще намерите полезна информация за маршрута- от къде да тръгнете, къде да намерите фуникуляра към Брунате, информация за цените на фуникуляра, както и информация за забележителности над Брунате. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Май 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно пешеходна разходка от град Комо до градчето Брунате и около него, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на мястото, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около Брунате в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около него, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: