Магна Плаза – град Амстердам, Холандия

На мястото, на което днес се издига Магна Плаза, е имало пощенска сграда още от 1748г. Панел на стената на днешната сграда изобразява оригиналната структура, която е изведена от експлоатация през 1854г. Настоящата сграда е завършена през 1899г. от CX Питърс- архитект, който бил доста осмиван заради екстравагантността на своя неоготически дизайн.

Магна Плаза

На снимката: Магна Плаза;

Днес сградата е преустроена, като е дом на търговския център Магна Плаза. Независимо от промените, големите размери на дизайна на Питърс са запазени.

Магна Плаза

На снимката: Търговски център „Магна Плаза“ отвътре;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Nieuwezijds Voorburwal 182, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 6269199;

 Как да стигнете до Магна Плаза:

-Чрез трамвай /използвайте линии 1, 2, 5, 13, 14, 17/;

Работно време:

Понеделник, от 11.00 часа до 19.00 часа;

Вторник- събота, от 10.00 часа до 19.00 часа;

Четвъртък вечер има нощно пазаруване до 21.00 часа;

Неделя, от 12.00 часа до 19.00 часа;

Официален сайт на Магна Плаза: www.magnaplaza.nl;

Магна Плаза

Важно: Статията предоставя информация за Магна Плаза, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до сградата, както и повече информация за работното време на търговския център. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Магна Плаза- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около сградата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: