Музей на историята и навигацията – град Рига, Латвия

Откъм източната страна на Herdera Laukums се намира решетестият вход на манастир, известен като Кръстовидната галерия – оцеляла част от манастир, която е свързана към катедралата на Рига преди Реформацията. Сводовете на галерията са декорирани с различни предмети от след-средновековни времена –  от гербове до оръжия от 17-ти век. Голяма част от тези предмети са просто останали „излишни” за колекциите на разположения тук музей на историята и навигацията на Рига.

Музей на историята и навигацията

На снимката: Сградата на музея;

Музеят очертава значението на мореплаването в развитието на Рига чрез впечатляваща колекция от макети на кораби. Тук може да видите лодки на викинги, които посещавали устието на река Даугава през 9-ти век, траулери и танкери, които излезли от местната корабостроителница. Има и интересна част от музея, която е посветена на градския живот в Рига през 20-ти век, като тук може да видите стари снимки, театрални плакати и междувоенна мода.

Музей на историята и навигацията

 

Музей на историята и навигацията

Музей на историята и навигацията

Полезна информация за Музей на историята и навигацията:

Адрес: Palasta Iela 4, Рига, Латвия;

Телефон: +371 672 11 358;

Работно време:

От 1-ви май до 30-ти септември, от 10.00 часа до 17.00 часа;

От 1-ви Октомври до 30-ти април, от 11.00 часа до 17.00 часа;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 4.27 Евро;

Билет за студенти – 1,42 Евро;

Билет за ученици – 0.71 Евро;

Семеен билет /2-ма възрастни и 2 деца/ – 7.11 Евро;

Комбиниран билет /валиден за 24 часа/ за Музей на фотографията, музей на историята и навигацията и къщата на Менцендорф – от 1,42 Евро до 5,69 Евро в зависимост от категорията;

Търсите хотел в Рига?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Важно: Статията предоставя информация за музей на историята и навигацията – Рига, Латвия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, работно време за посещение, цени на билети и др. Статията е последно обновявана от нашия екип на 22 Януари 2017г.


Музей на историята и навигацията

По-долу може да видите интерактивна карта относно музей на историята и навигацията – Рига, Латвия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: