Пивоварната Хет Анкер – град Мехелен, Белгия

Пивоварната Хет Анкер придобива световна слава покрай произвежданата от нея бира „Гоуден Каролус“.  Самата пивоварна е една от най-старите в Белгия. Производството на пиво е започнало още през 14-ти век от Юн Ют ден Анкер. В последствие неговият син Матиас е продължил производството, като дори го е разширил, закупувайки общинската пивоварна. Промените в пивоварната продължават и в наши дни, като през последните 20 години голяма част от помещенията са реновирани, а производството е модернизирано. Към пивоварната в момента има кафене и хотел.

Пивоварната Хет Анкер

На снимката: Част от пивоварната;
Полезна информация за забележителността:

Адрес: Гуидо Гезелелaан 49, 2800 Мехелен; Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen;

Телефон: +32(0)15 287141;

Посещения: възможни са посещения с гид, след записване на горепосочения телефон;

Посещенията се осъществяват както следва: вторник, сряда и четвъртък: в 11.00 часа; петък – в 11.00 и 13.00 часа; събота и неделя – 11.00, 13.00 и 15.00 часа;

Цени на посещенията: Билет за възрастен – 8.00 Евро (с включени две бири); Билет за деца под 12 години – 2.00 Евро;

Повече информация може да получите на официалния сайт на пивоварната: https://www.hetanker.be.

Пивоварната Хет Анкер

Важно: Страницата предоставя полезна информация за пивоварната Хет Анкер в белгийския град Мехелен-историческа справка за забележителността, както и информация за нейното посещение. Статията е последно обновена от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мехелен и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно пивоварната Хет Анкер в Мехелен, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: